2012. június 27., szerda

Tutorial - Teklás fülbevaló

Tegnap olvashattatok egy interjút velem Meskán, amihez járt egy kis fülbevaló készítő továbbképzés is. Aki nem volt elég figyelmes, és lemaradt róla, az most jól figyeljen, mert már néhány darab gyöngyből és alkatrészből, remek kis kiegészítőt lehet varázsolni. Ha tetszik nektek az ilyen fajta kis tanfolyam, akkor jelezzétek és lesz még több ilyen bejegyzés is.

 Lépésről lépésre: Teklás, láncos fülbevaló


1. Készítsük elő a hozzávalókat: 4 db csiszolt és 8 db tekla gyöngyöt, 12 db stoppert, egy pár fülbevaló kapcsot, kígyóláncot, 2 db szalagvéget és 2 db szerelőkarikát. Első lépésben vágjunk le a láncból négy tetszőleges hosszúságú darabot, a négyből két szál legyen egy kicsit rövidebb, ez lesz a fülbevaló alapja.


2. Vegyünk a kezünkben egy rövidebb és egy hosszabb szálat a láncból, fogjuk össze, majd fogóval jó szorosan hajtogassuk rá a lánc végére a szalagvéget, végezzük el ezt a maradék két szállal is. Ha ez megvan, akkor a szerelőkarika és egy fogó segítségével, illesszük össze a láncot a fülbevaló kapoccsal.


3. A már kész fülbevalóalap mind a két szálára fűzzünk fel összesen 2-2 db teklát, 1-1 db csiszolt gyöngyöt és 3-3 db stoppert. A gyöngyök sorrendje variálható, a lényeg, hogy a gyöngyök után mindig kerüljön egy stopper. Ha már felfűzted a gyöngyöket, akkor célszerű a legalsó stoppert rögzíteni, majd a többivel folytatni. A műveletet ismételd meg a fülbevaló másik párján is. Fontos, hogy a fülbevaló két párján a gyöngyök szimmetrikusak legyenek.

4. A végeredmény egy egyszerű, de annál hálásabb darab :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése